Happy Anniversary! Today is
Yummy Food Adventures’ 3rd Anniversary! Thank you everyone who has
been with the blog over these years and I hope you continue reading my food
blog~
記念日おめでとうございます!今日はこのブログの三周年です!ブログを読んでくれてありがとうございます〜ブログを読んで続けて欲しいです〜
Since we are celebrating the
birth of this blog, I decided to write a recipe post on a cake; but not just
any cake, an Ube Cheesecake! If you do not know, ‘Ube’ is Purple Yam in
Tagalog. During my research, I learned that there is Baked Cheesecake and a
No-Bake Cheesecake. Baked Cheesecake is denser like custard, while No-Bake
Cheesecake is lighter like Mousse. From the recipe I found, I choose to do a
Baked Ube Cheesecake.
ブログの誕生日を祝しますから、ウベチェーズケーキを作りました!フィリピン語でウベはパープルヤムです。探索する時、二つのチーズケーキのタイプを見つけました。ベイクドチーズケーキはカスタードのように濃くて、レアチーズケーキはムースのように軽いです。ベイクドウベチーズケーキを選んで作りました。
Ingredients/材料
Crust/クラスト
- 2 packets of Honey Graham/二つのパケットのハニーグラハム
- ¼ cup melted Butter/60ml溶かしバター
Ube
Cheesecake Filling/ウベチーズケーキフィリング
- 1lb of Frozen Grated Purple Yam thawed/450gramsフロゼンパープルヤム
- 2 Blocks of Cream Cheese (Room Temperture)/二つの室温のクリームチーズ
- 1¼ cup Sugar/284ml 砂糖
- Pinch Salt/摘まみ上げるの塩
- 3 Eggs/3個卵
- 1 tsp Vanilla Extract/5mlバニラエッセンス
Crumble the 2 packets of
Honey Graham to little pieces. Combine the ¼ cup melted butter with the Honey
Graham. Flatten the mixture to your choice of pan, then place in the fridge.
二つのパケットのハニーグラハムを砕けます。60ml溶かしバターと二つのパケットのハニーグラハムを交えます。選んだなべかまに押しつぶして、れいぞうこに入ります。
Heat your Frozen Ube by
either steaming or place the packet in hot water.
フロゼンウベを熱して、水蒸気とかさゆ湯を入ります。
Beat your 2 pack of Cream
Cheese, I recommend using a Mixer to help with the stirring to get it fluffy
and smooth quicker.
ミキサーで二つの室温のクリームチーズをフワフワになって泡だてます。
ボールで284ml 砂糖を加えて、泡立てて、卵を加えて、泡立てて、ずつ卵を入る時、泡立てます。
Add your 1 teaspoon of
Vanilla Extract.
5mlバニラエッセンスを加えます。
Then add the Ube (Purple Yam)
and beat/mix till it has a smooth, creamy texture.
それで、ウベを加えて、スムーズとクリーミーになるまで、泡立てます。
Preheat your oven to 350
Degrees Fahrenheit.
オーブンは176摂氏温度を予熱します。
Retrieve your chill pan with
the Honey Graham crust. Pour your cheesecake filling into your size pan.
ハニーグラハムのクラストを取り出して、なべかまにウベチーズケーキのフィリングを加えます。
Bake in oven for 22-25
minutes.
オーブンで22〜25分を焼きます。
Afterwards, wrap the pan and
place into the refrigerator for 6-8 hours.
後で、なべかまを包んで、冷蔵庫に6〜8時間に凍らします。
You can add any other
ingredients for toppings if you like.
上に他のトッピングを加えます。
Finally, you can enjoy your
Ube Cheesecake!
遂に、ウベチーズケーキを楽しみます。
*Depending on the size of
your pan, the measurements will vary.
なべかまのサイズによって、そくていちを変われます。
Original Recipe
https://www.womanscribbles.net/ube-cheesecake/
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